Willemen

 

Website : www.willemen.eu

 

Wie zijn we ?

WILLEMEN GROEP is vandaag de grootste familiale Belgische bouwgroep.
De uitbouw van de Groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als
Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014). In 2018 zal Kumpen de Groep vervoegen.

We bieden onze klanten een bijzonder complementaire waaier aan bouwactiviteiten, gaande van civiele projecten, over industriebouw, residentiële en niet-residentiële projecten, tot wegenbouw, al dan niet in combinatie. Niet alleen bieden deze synergieën ons veel meer mogelijkheden, ze versterken ook de band tussen onze ondernemingen én ons imago.

Willemen Groep telt zo’n 2.500 medewerkers en creëert daarnaast een indirecte tewerkstelling voor een veelvoud hiervan. Over alle filialen heen worden verschillende indrukwekkende projecten gerealiseerd die samen een jaarlijkse omzet van meer dan 600 miljoen euro vertegenwoordigen.

Willemen Groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland: enerzijds om vorm te geven aan onze groeiplannen en anderzijds als antwoord op de stijgende vraag vanuit een aantal opkomende markten. Vooral in Centraal- en Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten wil Willemen Groep zijn expertise aanwenden

In 2013 kreeg Willemen Groep de gerenommeerde onderscheiding “Onderneming van het Jaar” voor zijn dynamiek en ondernemingszin. Deze prijs is voor alle medewerkers een echte stimulans om verder te groeien en ook een uithangbord voor de waarden en ambitie van de Groep.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Bouwindustrialisatie betekent dat we het bouwproces als een geoptimaliseerd en zo maximaal mogelijk geautomatiseerd proces bekijken. Hierbij worden alle aspecten voor de start van het project bepaald en uitgewerkt door middel van engineering in functie van productie, procesoptimalisatie en ketensamenwerking.

Projecten